Friday, April 30, 2010

-DiAlOg kOtA rAYa-

pada suatu hari yg panas kering..
di mana semua makhluk sibuk mandi 4,5 kali sehari nk menyejukkan bdn..
cik tedy tetiba terpikir....
cuaca yg seswai untuk menjemur bea bear..(my teddy bear)
lalu dgn gigih..
mengambil iron board...

*kpd sesiapa yg tak pernah kenal iron board tu..
mn tahu, guna dry cleaning je ke..hohoho
ni lah rupa iron board tu..cam2 la bentuknya..lalu my bea bear dibaringkan di atas iron board tu..
dan seterusnya, iron board tu diletakkan di tepi tingkap..
mengikut teori mathematik...
tmpat tu adalah tmpt maksimum pencahayaan..
tgh syok2 teman beabear sunbathing...
tetiba...

akak romate: yani, buat ap tu?
cik tedy: jemur beabear kak..

akak romate: knp x jemur luar tingkap je?
(dgn muka berkerut2...)
maksud akak romate ialah buat mcm ineh....

sakitnya telingaku....smpai hati tuan ak buat mcm ni...huhuhu
nak nangis!!! (agaknya mcm ni kot kalau tedy tu blh bercakap)

telinga beabear diSEPIT dan digantung dekat luar tingkap..
cik tedy pun jwb dgn sempoi bahasa...

"TAK NAK LAH KAK, KESIAN...SAKIT BEABEAR NANTI.."

apa lg...gelak guling2 akak romate cik tedy mendengar jwpn ituhhh
"yani ni...klakar la..hahaha"

keprihatinan sy pada my beloved beabear telah disalah anggap..
biar lah janji cik tedy bahagia..(^_^) kn beabear???

mlm tu tido dgn beabear yg bertambah wangi setelah dijemur...
HEAVEN!!

kesimpulannya...sayangilah teddy anda...jgn mendera dia...













kesimpulan yg sebenarnya....

cik tedy mmg dah tak betul....(pikiran akak romate yg ditraslate oleh cik tedy)
huk huk

thnks to my new follower...
NyNaa dan acak kaca.. :)

3 comments:

  1. welkem..
    kire da bny kali da akk ni mendera bunny sendiri..bkn aje dijemur sepit telinge..siap lemaskan dalam mesin basuh..hahaha..

    ReplyDelete
  2. welkam =p jemput singgah mai blog ye..

    ReplyDelete