Sunday, April 18, 2010

siapa dia??

Salam…
Cik tedy ad satu cerita..
Pasal abg cik tedy…hua hua hua

ehem2...abg kandung ye adik2 manesss....
Ap kes cite pasal abg ni??
Sabar..sila bc slow2…

Kes 1
Lokasi: rumah tok wan
Watak: cik tedy n mak cik

Tyme tu tgh layan sinetron Indonesia..Soleha…
Sape yg suka tgk cite indon, mesti tahu pasal cite neh…
Tgh melayan cerita, tetiba mak cik bersuara

“nor, muka hero ni mcm fakri kn?”
(nor = nama panggilan for FAMILY ONLY)
Hahahahahahaha…gelak guling2 cik tedy…

“xde langsung la…kot mana la sama tu…” balas cik tedy
“iye…semua org ckp mcm muka fakri…” bersungguh plak mak cik ak neh menegakkan benang yg basah…keh keh keh..

Kwn2…ni la hero tu…yg hensem tuhh…tergoda skit cik tedy..huhu


Hai..namaku rionaldo stockhorst..samat berkenalan dong..

Cuba banding kn dia dgn abg cik tedy..
X sama langsung..mak cikku rabun k??
Hihi

Sngt la jauh berbeda skali…bagai langit dan darat..

Kes 2
Lokasi: smka sheikh malek..
Watak: cik tedy dan rakan2 classmate


Tyme tu tgh femes telenovela mexico “betty la fea” aka “ugly betty”
Dan seperti biasa…
Classmate cik tedy sama naik memuja kat hero cite tu..

Nk dijadikan cite..tetiba kecoh…
Pasal ad sorang mamat form 5 yg muka sebijik mcm hero tu..
Tyme tu cik tedy form 2…
Sibuk la diaorg bercerita pasal mamat tu…
Ad yg berazam nk dptkn no phone..uishh..dasyat..
Curious la skit kn…sapa eek..

Fren 1: yani..hah!! ko nk sngt tgk mamat tu kn….hah..tu dia…yg br keluar dr class tu..yg pakai spek tu..
Fren 2: giler sama ah…sape kenal ah mamat tu…ak nk mintak no phone..

Cik tedy tercengang..tu bukan abg ak ke???
Terus balas..”ntah mcm biasa je ak tgk…x kenal pun”
Abg sendiri x kenal…hahahahah…sngt la menipunya..
Takpe..tipu sunat…huhu
Nanti x pasal2 budak2 ni semua nk dtg melawat rmh cik tedy…
Ad udang di sebalik meee org kata..….

p/s: kitaorg kat sekolah,buat hal masing2…xde sorang pun tahu kitaorg adik beradik..heee

ni hero tu…tgk 2 kali…hensem la jgk…tp kalau pakai spek lg hensem.. Hahaha


hai…jgn tenung i lama2 tau…
I tahu I kacak bergaya, tampan lg menggoda..

skrg meh kita compare kn gmbr diaorg…
emmm…admit la..yg ni ad sama skit…
kat dahi dgn stail rambut je la..hidung..out la brother..hihi

boleh la…up skit ah..
bagai langit dan atap rumah..

keh keh keh
bila cite kat abg…tau dia jwb ap??

“biasalah tu….saya memang HENSEM”
Muntah hijau cik tedy…hahahahaha

K la..nk samb study..tata..
Mati la kalau abg bc ni..huhu

Ohh..lupa..gud luks to all ukm students!!!
Opsss…one more, one more…
Thanks enchek famy for those cakes..
10 minutes dh hbs…mmg giler kek cik tedy neh..

Salam syg to my lovely readers..
Xoxo!!

p/s: hati sngt gundah gulana..
terus buka blog update..(T_T)

4 comments:

  1. time2 stadi pun ingt kt abg die..hihihi..
    entry ni mmg kelako..klu fakri bce msti kembang abis..ok lah..jwb exam elok2 yea..all the best!

    ReplyDelete
  2. hahaha...lawak la~~..ngee btw i'm junior silat a.fakri n a friend of lupi razak also..ngee..tumpang lalu

    ReplyDelete
  3. kak acak:
    tq!!

    nynaa...
    takpe2...tmpang berlari pun boleh..
    :)

    ReplyDelete
  4. lari?heee..nnti lupi bising duk aktif2 sgt..ngeh3...

    ReplyDelete